Wolf in Loveland op Alphen d’Huez 2014

wolf-in-lovelandOp het festival Alphen d’Huez in Alphen aan den Rijn speelt de Rotterdamse band Wolf in Loveland; een heerlijke folk-rock groep

Biografie

Gedreven door de muzikale overlevering van The Band, Neil Young en Bob Dylan maken deze heren en dames een moderne versie van de alomme prachtigheid van het verleden. In 2013 kwam het veelgeprezen self-titled debuut album “Wolf in Loveland” uit.

Na het roemruchtige jaar wat volgde, met o.a. optredens op Metropolis, Brandend Zand, Bevrijdingsfestival Rotterdam, Songbird, Lets Get Lost en voorprogramma’s van o.a. I AM KLOOT, Daniel Norgren en Israel Nash Gipka, doken de Wolven in december 2013 de studio in om het vervolg op de debuutplaat op te nemen.
In Maart 2014 is het album “We Set Out In The Naked Dawn” gepresenteerd aan het publiek.

Grote Prijs van Zuid-Holland

Wolf In Loveland. Zo tegenstrijdig als de bandnaam, zo harmonieus klinkt de folkpop en -rock van de Rotterdamse band. De zevenkoppige groep is opgetrokken rond de pas 21-jarige singer-songwriter Jan Minnaard, die de Zeeuwse Belofte en medio 2012 ook de Grote Prijs van Zuid-Holland (categorie singer-songwriter) op zijn naam schreef.

Jan Minnaard won de Zeeuwse Belofte in 2008 met zijn allereerste optreden en daarmee ook een jaar lang coaching van (Moss-frontman) Marien Dorleijn. Hij vormde daarna de groep Jay Minor & The Early Birds en nam een EP op in de studio van Excelsior-producer Frans Hagenaars, alvorens naar Rotterdam te verhuizen. In de havenstad verzamelde hij een grote groep muzikanten en ging verder als Wolf In Loveland, waarmee hij al snel de Grote Prijs van Zuid-Holland won in een afgeladen Rotown. De jury roemde onder meer de ontwapende presentatie, sterke liedjes en mooie tweede stem met fijne harmonieën. In de Grote Prijs van Nederland zijn Jan Minnaard en zijn muzikale discipelen doorgedrongen tot de semi-finale. LiveXS vergelijkt de band met “de beste Schotse indiefolk en de rustige hoogtepunten van ons eigen Excelsior-label.”

 “In Volkswagenbusje het continent over”

Na Jay Minor in 2010 riep VPRO 3voor12 in april 2012 ook Wolf In Loveland uit tot Hollandse Nieuwe. Het nummer Tattoos haalde bovendien het MusicFromNL Nederlands Elftal en de band opende bij Pop Aan Zee in Zeeland voor Megafaun. In maart 2013 kwam het debuut album “Wolf in Loveland” uit. Wat de verdere toekomst moet brengen? “In een paar Volkswagenbusjes het continent over. Dat is de droom”, vertelde de songwriter in een interview. De nummers en het personeel heeft hij al, nu nog de busjes en het benzinegeld bij elkaar spelen. Check de website als je meer wilt weten over Wolf in Loveland.

Wolf In Loveland is:
Jan Minnaard – Gitaar, zang en songwriting
Bas van Holt – Gitaar, banjo en backings
Tim van der Burg – Gitaar en synthesizers
Ruben Trouborst – Basgitaar
Rafael Schwiddessen – Drums
Merel Moelker – Backings
Janine van Osta – Backings

 Nieuwsgierig geworden? Check the vid’s: