Try Acrobatics op Festival Alphen d’Huez 2015

Een flinke dosis licht ontvlambare en uiterst dansbare ‘synth vs. guitar pop’

TRY ACROBATICS houdt zich maar met 3 dingen bezig: het bedenken, opnemen en uitvoeren van pakkende songs met ruwe rand. Met bands als Hot Chip, Das Pop, Hot Hot Heat en Friendly Fires als inspiratiebronnen wordt er voortdurend gesleuteld aan nieuwe nummers vanuit uitvalsbasis Amsterdam.

2014 was voor TRY ACROBATICS een jaar vol hoogtepunten. De single ‘Shout (Out Loud), geproduceerd door Remko Schouten (oa. Voicst, Pien Feith, Pavement) verschijnt en in de (deels) nieuwe bezetting worden er vele shows gespeeld, waaronder als veelgeboekte act tijdens de Popronde. De band wint vervolgens met overmacht aan stemmen (29%) de Publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland 2014 en zet tijdens de finale de grote zaal van de Melkweg volledig op z’n kop. Als klap op de vuurpijl wordt TRY ACROBATICS ook geselecteerd door ‘DNA On Tour’ (Dutch New Artists), het internationale talentenprogramma van de Herman Brood Academie. Hiermee volgt in voorjaar 2015 een tour van 2 weken door Duitsland. In januari 2015 speelde de band in het Groninger Museum tijdens Eurosonic / Noorderslag. Tevens zal in 2015 het langverwachte debuutalbum verschijnen.

In eerdere jaren realiseerde de band ook een aantal indrukwekkende wapenfeiten. Met haar eerste EP onder de arm, geproduceerd door Pim van de Werken (Eins, Zwei Orchestra, The Medics, Silence Is Sexy), speelde de band op bekende poppodia zoals Atak, Romein en P60 en werd TRY ACROBATICS verkozen tot ‘Hollandse Nieuwe’ door 3VOOR12. Na het bereiken van de 1/2 finale van de Grote Prijs van Nederland 2011 en de winst bij Art Rocks 2012 (Museum Boijmans van Beuningen) met de single ‘Replica’,  heeft de band in 2013 een jaar pauze genomen.

Try Acrobatics omschreven in de pers:

“Live is dit feest vanaf het eerste nummer, of je de muziek kent of niet.” (LiveXS)

Debuut-EP nodigt meer dan eens uit tot acrobatiek op de dansvloer.” (3VOOR12)

Uptempo stoomt Try Acrobatics genadeloos door en na ruim veertien minuten komt de stilte als een mokerslag.” (Music From NL)

TRY ACROBATICS zijn:

Berend: zang
Ross: gitaar + zang
Jeroen: synthesizers + zang
Wouter: bas
WJ: drums + percussie + samples

Website Try Acrobatics >>

Facebook Try Acrobatics >>

Intro Try Acrobatics – Alphen d’Huez 2015

 

Video Try Acrobatics – Replica

Tickets zijn verkrijgbaar voor het festival

De tickets voor Festival Alphen d’Huez komende 5 september zijn 10,00 euro. Je kunt ze online bestellen of direct via de verschillende voorverkooppunten kopen.

Verkooppunten:

Hendrick’s Pub   |  Prins Hendrikstraat 119, 2405 AJ Alphen aan den Rijn

Under the Bridge  |  Hooftstraat 165, 2406 GH Alphen aan den Rijn

Alle Hens  |   Julianastraat 50, 2405 CJ Alphen aan Den Rijn

GBI van Beijeren  |  Eikenlaan 243, 2404 BP Alphen aan den Rijn

Cafe De Hoek  |    Dorpsstraat 50, 2396 HC Koudekerk a/d Rijn

Cafe De Dikke Mug   |  Ambachtsplein 11, 2391 BD Hazerswoude-Dorp