Sunday Sun op Festival Alphen d’Huez 2015

Sunday Sun komt dit jaar op Benefiet festival Alphen d’Huez spelen!

Zoals eerder al op festivals als Concert At Sea, De Beschaving en Metropolis bleek, werken de nieuwe vrolijke popliedjes even aanstekelijk als Sunday Sun’s single Highly Respected Rebel (EP I, 2012). De band slaagt er op “We Let Go” echter wel in om een andere kant van zichzelf te laten zien. Sunday Sun levert een opgewekte plaat af waarop de sixties een verbond lijken te hebben gesloten met het heden. En nu hebben zij de hit “I call you honey”. Als je 3fm luisteraar bent, dan heb je deze zeker wel gehoord.

Sunday Sun is genomineerd voor een 3FM Award

Samen met de band Sue the Night is ook Sunday Sun genomineerd voor de 3FM Award in de categorie Beste nieuwkomer.

De band Sunday Sun bestaat uit:

Yoshi Breen zang, gitaar
KW Toering zang, gitaar
Dave Menkehorst drums, zang
Jan Teertstra basgitaar, zang

Nadat de band in 2012 in zes maanden tijd drie EP’s (getiteld I, II en III) uitbracht, werd er al voorzichtig gedacht aan het debuutalbum. Dankzij het succes van de EP’s, en met name van de single Highly Respected Rebel in de zomer van 2012, kreeg Sunday Sun de mogelijkheid om zichzelf op nagenoeg alle relevante poppodia van Nederland in de kijker te spelen. Door deze live-ervaringen, onder andere opgedaan dankzij de uitverkiezing tot 3FM Serious Talent, groeide de vriendengroep uit tot een hechte band met een duidelijke ambitie. Er volgden optredens bij onder meer De Wereld Draait Door en in het ochtendprogramma GIEL op 3FM. Nog maar een half jaar nadat de eerste EP gratis op internet verscheen speelde Sunday Sun op Noorderslag in Groningen.

De liedjes voor het album ontstonden met hetzelfde enthousiasme en dezelfde snelheid als voorheen. Producer Rutger Hoedemaekers (alias Bart Constant, o.a. bekend van VOICST en About) werd betrokken bij het proces al voordat de liedjes hun definitieve vorm hadden gekregen. Rutgers creatieve aanpak inspireerde de band. Hij liet zijn creatieve licht schijnen over het geheel en haalde het uiterste uit de band, zichzelf en het materiaal. Zo ontmoette de zomerse en opgewekte sixtiespop van Sunday Sun de puntigheid van nu. Dit alles vanuit Rutgers studio Nouveau Triste in Berlijn, waar de plaat inmiddels gestalte begon te krijgen en waar de band op een nieuwe manier naar zichzelf leerde luisteren. Drummer Wouter Rentema merkte toen de plaat bijna af was dat hij Berlijn nog niet kon verlaten en vestigde zich in de Duitse hoofdstad. De band vond in Dave Menkehorst een geweldige nieuwe drummer en maakte met hem We Let Go af. Single I Call You Honey werd geproduceerd door Rutger Hoedemaekers en Niels Zuiderhoek, onder andere bekend van zijn werk met Kensington.
Wie in 2014 heeft opgelet, heeft Sunday Sun ongetwijfeld al eens op een podium langs zien komen, waar ze de nieuwe nummers testten. Zo werden in de zomer festivals als Concert At Sea en Huntenpop aangedaan, eerder speelde de band voorprogramma’s van o.a. Laura Jansen, Douwe Bob, The Posies, De Dijk, BOY, Graham Coxon (Blur) en Racoon. In het voorjaar van 2014 tourde de band samen met BADE. In het kader van de nieuwe release zal Sunday Sun snel weer het podium op gaan!
Sunday Sun – We Let Go komt op 17 november 2014 uit bij V2 Records.

Website Sunday Sun >>

Facebook Sunday Sun >>

Bekijk hier de nieuwste van Sunday Sun: Come on Down

 

Bekijk de hit van Sunday Sun: I call you honey

 

Bekijk de hit van Sunday Sun: We let go

Tickets zijn verkrijgbaar voor het festival

De tickets voor Festival Alphen d’Huez komende 5 september zijn 10,00 euro. Je kunt ze online bestellen of direct via de verschillende voorverkooppunten kopen.

Verkooppunten:

Hendrick’s Pub   |  Prins Hendrikstraat 119, 2405 AJ Alphen aan den Rijn

Under the Bridge  |  Hooftstraat 165, 2406 GH Alphen aan den Rijn

Alle Hens  |   Julianastraat 50, 2405 CJ Alphen aan Den Rijn

GBI van Beijeren  |  Eikenlaan 243, 2404 BP Alphen aan den Rijn

Cafe De Hoek  |    Dorpsstraat 50, 2396 HC Koudekerk a/d Rijn

Cafe De Dikke Mug   |  Ambachtsplein 11, 2391 BD Hazerswoude-Dorp