Een interview met Mike van Hendrick’s Pub

Mike SchuurmanWe hebben Mike Schuurman van Hendrick’s Pub geïnterviewd. Hij en zijn vrouw Marloes zijn namelijk niet alleen groot voorstander van het muziekfestival en het doel. Zij spelen er met de bar een grote rol dit jaar. Tijd om meer te weten te komen over de motivatie om mee te helpen aan het Benefietfestival Alphen d’Huez en wat hij dan precies gaat doen!

Mike Schuurman is..
Gelukkig getrouwd met Marloes en trotse vader van Kick&Cato. Mijn andere kindjes hebben respectievelijk 6 snaren en 7 biertaps. Eigenlijk heb ik daarmee alles waar ik ooit over gedroomd heb.

6 snaren en 7 biertaps? 
Mensen kennen mij mogelijk van opgelopen gehoorbeschadiging tijdens 1 van de vele optredens met diverse Alphense bandjes. Daarnaast heb ik ook nog 18 jaar biertjes getapt en onzin uitgekraamd achter de toog van Swingcafé Querelle. Sinds februari 2014 voornamelijk te vinden in Hendrick’s Pub met de glansrol van kroegbaas.

Je eigen kroeg, wat een goede stap!
Hendrick’s Pub is een langverwachte horeca droom die uitkomt. Samen met Marloes mag ik nu eindelijk mijn visie van horeca 100% uitdragen in ons eigen café. HP is een Ierse/Engelse stijl pub met Guinness op de tap, een puike borrelkaart, regelmatig betaalbare en smakelijke daghappen, veel akoestische live muziek en een ruim assortiment aan kwaliteitsbieren en andere dranken.

Iedereen die binnenkomt moet zich gelijk welkom en op het gemak voelen, zoals het een goede pub betaamt.

Na een half jaar open te zijn geweest, nog steeds een goed stap?
Nu een half jaar na de opening kunnen we voorzichtig de balans opmaken en zien dat het goed is. Boven alle verwachting weten heel veel Alphenaren ons te vinden en komen ze ook regelmatig weer terug. We voelen ons gezegend met zo’n uitgebreide clientele die uit alle lagen van de samenleving komen. Vooralsnog opzet geslaagd!

Wat zijn je volgende uitdagingen?
Mijn ultieme droom is niet eens zo ver verwijderd van de huidige situatie. Ik wil vaker in de keuken staan en veel meer gaan optreden in HP, zeer binnenkort op ons nieuwe podium ( Hendrick’s stage #2). Marloes en ik dromen er wel eens hardop van om het hele pand uit te baten of er boven te wonen. Een goed gesorteerde bierwinkel naast HP lijkt mij ook heel leuk.

Waar ken je Alphen d’Huez van?
Alphen D’Huez ken ik van voorgaande editie’s in het Kasteel, in Querelle en Biercafe De Natte. Heb er zelf twee keer opgetreden en ben elke keer weer verbaasd over de tomeloze inzet en ongebrijdelde creativiteit van de organisatie.

— dank u 🙂 namens het Alphen d’Huez team —-

Dit jaar is Alphen d’Huez op het Q Park terrein, wist je direct waar het was?
Ik had nog nooit gehoord van Q-park. Toch vind ik de locatie perfect! Naast het station en niet op een of ander modderig grasveldje. Dit gaat heel bijzonder worden.

Zelf sponsor je Alphen d’Huez en ben je er ook druk aan het werk toch?
Met HP sponseren we het hoofdpodium waar bijvoorbeeld De Skaggerz en Handsome Poets op spelen en bemannen we daarnaast een speciale bier&cider bar op het terrein.

Wat worden de specialties in de Bier&Cider Bar?
Wij gaan twee speciaalbieren op tap verkopen, een witbiertje en een Murphy’s Irish red. Op fles hebben we diverse ciders en wat meer speciaalbieren. Een hele leuke manier om onze pub in de belangstelling te brengen en Alphenaren kennis te laten maken met een afspiegeling van ons assortiment. Over een leuke aanbieding zijn we nog aan het brainstormen.

 Jammer dat je niet weer kunt optreden?
Hoewel het vorig jaar heel gaaf was om zelf op te treden heb ik nog meer zin om heel veel biertjes te tappen achter onze eigen bar!

Voor welke bands stap jij straks achter de bar vandaan?
Ben niet zo heel erg bekend meer met de huidige bandjes maar kijk zelf uit naar het optreden van Bas Paardekoper and the Blew Crue en natuurlijk George Baker!

Wat wil je absoluut nog kwijt over Alphen d’Huez aan de lezers?
Van alle goede doelen heeft Alphen d’Huez mijn grootste sympathie. Ik ken de mensen van de organisatie en weet dat de insteek geheel zuiver en oprecht is. Kanker speelde/speelt helaas ook in mijn leven een grotere rol dan mij lief is. Mijn moeder moet ik al vele jaren missen maar ook andere mensen in de naaste omgeving worstelen met deze vreselijke ziekte. Heb geen grote boodschap maar wil er best een cliché uitgooien.

 

Geniet extra van het leven en maak je niet druk om triviale zaken. Terwijl ik dit schrijf maak ik me al druk om de drukke agenda van komende weken, niet doen dus!! Familie, vrienden en muziek, that’s what matters!

–  Mike Schuurman –