Interview met Danny Hessing over de line up van 2015

Danny Hessing is al sinds de start van het festival lid van de organisatie. Hij organiseerde het festival de eerste 2 keer samen met Marcel Huijzendveld en regelde toen al de bands. En daar is hij goed in. Hij is de boeker, zoals je dat mooi zegt. Dit jaar, tijdens de 5e editie van het festival, zijn er in totaal 17 acts. Gelukkig heeft hij hulp van Mijke van Gils, die zorgdraagt voor de organisatie van de bands.

In dit interview neemt hij je mee langs zijn ervaringen van de afgelopen 4 edities, vertelt hij meer over zijn eigen muziek escapades, vertelt hij je meer over de line up van deze editie en geeft hij #mustsee tips.

Je doet al vanaf de eerste editie de boekingen van de bands toch?

Klopt sinds de eerste editie van Alphen D’Huez doe ik de boekingen. Dit jaar doe ik de organisatie samen met Mijke van Gils.

Hoe is het zo gekomen dat jij de boekingen voor je rekening neemt?

Het is eigenlijk ontstaan doordat vriend en mede organisator Marcel Huijzendveld de Alpe D’Huez ging fietsen en mij vroeg of we niet een avondje konden organiseren met onze (nu voormalige) band ‘Spooner’ om zo extra sponsorgeld op te halen.

Eén band werden er uiteindelijk zes en het begon al gelijk een serieus festivalletje te worden. Met de grote en
de kleine zaal in Het Kasteel hebben we toen een heus blokkenschema in elkaar gepuzzeld
om zo een avond muziek te vullen van 19:00 tot 00:00 uur.

Je bent zelf ook muzikant en hebt zelf meerdere keren op het festival gespeeld. In verschillende samenstellingen. Vertel er eens over?

Het eerste jaar heb ik er zelf opgetreden met confettirock formatie Mezzezesse, dat was 1 groot feest. Ik weet dat ‘het Kasteel” bomvol stond en dat het één grote choas van springende mensen was. Opblaasgitaren-krokodillen-ballen vlogen in het rond bij Mezzezesse!

De Tweede editie hebben we het festival afgetrapt met mijn langste muzikale relatie rockband ‘Spooner’.
Het derde jaar ging ik solo als singer-songwriter op de tweede verdieping van De Natte erg intiem en erg leuk en vorig jaar stonden we als afsluiter van ‘The Prodigy tribute’ band ‘Voodoo People’ wederom weer een feestelijke chaos en eentje voor in de boeken 🙂

264310_232935916732346_831444_nBen je nu nog actief in de muziek?

Jazeker ik treed nog steeds op met Voodoo People en als singer-songwriter en ben met een nieuwe Dancerock-band bezig ‘Play Bitch!’ met Jolanda Knecht, Jeroen Bakker, Rafael Fernandez en Peter van Gils.

Met de band Mezzezesse hebben we een kleine akoestische comeback op Hendrick’s Fest zaterdag 29 Augustus.

Na het spontane ontploffen van de drummer bij het laatste optreden hebben we er een tijdje uit gelegen. De drummer is weer gemaakt en het muzikale brein van de band is ontslagen uit de verslavingskliniek, dus komt dat zien!

Meer over Hendrick’s Fest >

Dit jaar 17 acts en 3 podia. Dat zijn er veel! Hoe ben je te werk gegaan?

Er lag na het succes van vorig jaar al gelijk een plan op tafel om een derde stage erbij te zetten, zodat mensen meer keuze zouden hebben op de dag zelf en natuurlijk dat we meer bezoekers kwijt zouden kunnen op het festivalterrein.

We, Mijke en ik, begonnen wel met meer lege blokken op de timetable. Eerst heb ik mijn pijlen gericht op een headliner maar uiteindelijk zijn dat er door het feit dat meerdere bands dit jaar zijn doorgebroken wel 4 geworden in mijn optiek 🙂 Maar goed beginnen met een headliner dus en dan zo divers mogelijk daar omheen bouwen.

Ik denk dat we een heel breed muzikaal festival hebben zaterdag 5 september, daarbij komt dat we de derde stage dus omgedoopt hebben tot tribute-tent waardoor we dus daar een paar hele grote namen in het klein kunnen zien straks.

Er zijn nog geen uitvallers gemeld. Hebben jullie iets van een reserve lijst?

Jazeker we hebben een aantal bands die we kunnen benaderen mocht er een andere band uitvallen, mocht er een band vijf minuten voor showtime spontaan ontploffen (dat schijnt nog wel eens te gebeuren) dan hebben we wel een probleem uiteraard.

Sue the Night en Sunday Sun stonden op het moment van boeken nog net niet op doorbreken, net als The Cool Quest, heb je hier een zesde zintuig voor?

Of het een zesde zintuig is ik weet het niet, maar ik ben wel iemand die altijd met nieuwe muziek bezig is. En zeker in deze tijd van Youtube en Spotify wordt het steeds leuker om te zoeken naar die nog niet ontdekte pareltjes.

Overigens moet ik voor The Cool Quest mede-organisator Mark Simmerman de credits geven want die tipte mij en toen ik het ging luisteren was ik gelijk om, wat een fantastische band is dat toch. Maar dat is ook het mooie van het team wat aan dit festival werkt het zijn allemaal mensen die muziekfanaten zijn en duizenden festivals zelf hebben bezocht in hun leven. Ik heb ook het idee dat we een goed beeld hebben voor wat de mensen willen voor een dagje vertier op een festival.

Mark Foggo is een ska legende, maar wel vooral bekend bij de incrowd. Niet echt een hele grote naam, waarom hebben jullie hier wel voor gekozen?

Mark Foggo is iemand die inderdaad in de Ska-Scene zeer bekend is en over de jaren heen zeker zijn sporen heeft verdiend, overigens kwam hij in de 90 jaren bijna jaarlijks in Het Kasteel, waar hij keer op keer de tent op z’n kop wist te zetten. Het is naast een goede keuze dus ook een stukje nostalgie.

Hoe ben je bij Try Acrobatics gekomen?

Ik weet dat ik in Amsterdam liep en daar de naam Try Acrobatics op een poster zag staan. Ik ben toen later eens gaan surfen en kwam toen een filmpje tegen en dacht meteen wow wat een frisse en catchy klinkende band is dit. Toen ik vervolgens op een ander filmpje zag dat hun show ook nog eens spectaculair was, heb ik meteen de telefoon gepakt om de band proberen vast te zetten. Later schopte de band het tot de finale van ‘De grote prijs van NL’ en gingen ze met de publieksprijs naar huis.

Bob Color zorgt voor entertainment over de dag heen. Hoe moeten we dit precies zien?

Bob Color is een ras entertainer pur sang. Hij zal over de dag heen de bands op zijn zeer komische manier de acts aankondigen en later op de dag zal hij de afsluiter zijn in het HypotheekAviesHuis met zijn fenomenale jukebox-act.

Deze jukebox act houdt in dat het publiek kan kiezen van een lijst met honderden liedjes waar meerdere van verspreid zullen worden, en hij zal onder het mom van ‘u vraagt wij draaien’, de liedjes zingen op een orkestband.

Ik heb de One-Man-Show van Bob Color meerdere keren in mijn leven zien doen, het is hilarisch! Hij toert met deze act over de hele wereld! Een bijzonder artiest waarvan ik erg blij ben dat hij er is dit jaar.

Dit jaar staan er 4 tribute bands op het festival. Hoe zijn jullie tot de keuze gekomen?

Het leuke van tribute bands is dat zij vaak gemotiveerder zijn dan ‘echte’ supersterren die vaak de benodigde negatieven aspecten met zich mee brengen (arrogantie, te hoge prijs, te hoge productiekosten en slechte prestaties door spelen onder invloed kijk naar een Axl Rose van Guns N’ Roses). 😉

Op Festival Alphen D’Huez krijg je de kans om een ‘better than the real deal’ mee te maken. The Metallica’s zette afgelopen Zwarte Cross nog de undercoverstage op z’n kop en dat zullen dat zeker weer gaan doen op Alphen D’Huez voor mij was dit een no-brainer en hier zullen de harde rock liefhebbers erg blij mee zijn.

Boys named Sue is neerlans beste Johnny Cash tribute, ze zullen alle prachtige songs die deze held heeft geschreven zo Cashiaans mogelijk ten gehoren brengen.

Kiss Lickss is de band die naast muzikaal ook visueel een indruk op je achter zal laten.

Het lijkt met Kiss Lickss net alsof ‘Kiss’ Madame Tussauds uit is komen lopen en tot leven is gewekt.

Gunz N’ Rozes zal dit jaar voor de Bob Color show het tribute gedeelte afsluiten 5 september, de beste Guns ‘N Roses tribute band van Europa.

Zoals je ziet een hoop zwaargewichten in de HypotheekAdviesHuis dit jaar en ik verwacht dat het ook erg druk gaat worden. Ik zal er ook regelmatig te vinden zijn.

Heb je zelf nog favorieten dit jaar? Waarom?

Tja, favorieten, het zijn er zo veel :). Ik ben vooral heel erg benieuwd naar de bands die ik nog niet live heb gezien en waar ik een hoop van verwacht zoals; Try Acrobatics, An Adverse Copy (die het festival openen) en The Metallica’s.

Kun je de festivalganger nog een leuke tip mee geven?

Als ik dan een tip mag geven zou ik zeker bij Yellow Grass gaan kijken, dit is een band die bestaat uit alleen maar conservatorium studenten, en dat is te horen ook. Ik verwacht dat deze band binnen nu en een jaar gaat doorbreken als dat al niet gebeurd voor 5 september.

Als algemene tip wil ik nog meegeven om vroeg te komen dit jaar want we starten een uur eerder (13.00 uur) en er is naast heel veel muziek een hoop te zien en te doen dus wees er op tijd bij en maak er een mooie dag van!