George Baker op Alphen d’Huez 2014

george-bakerOp het festival Alphen d’Huez in Alphen aan den Rijn treedt George Baker op

Biografie

George Baker, Nederlands meest succesvolle zanger en componist.
Wie is deze man die 40 jaar na zijn debuut nog zoveel weet los te maken in de internationale popwereld? Na een tiental bandjes en 40 baantjes, is George Baker in 1967 begonnen als zanger bij band ‘Soul Invention’. In 1969 scoorde zij de legendarische hit  ‘Little Green Bag’. De band was inmiddels omgedoopt tot ‘George Baker Selection’.

Back in the charts!

Het gebeurt regelmatig dat een hit van George Baker terugkomt in de hitlijsten. ‘Little Green Bag’ en ‘Una Paloma Blanca’ zijn hits die in diverse grote films zijn gebruikt en door wereldsterren gecoverd.

Reservoir Dogs, Tom Jones, Stefan Raab en Vet Hard

‘Little Green Bag’ scoorde in 1999 hoog in de hitlijsten nadat het was gebruikt als titelsong voor Quentin Tarantino’s film Reservoir Dogs. Ook Tom Jones scoorde in 1999 met zijn coverversie van Little Green Bag een nummer 1 hit in onder andere Engeland: hij verkocht meer dan 3 miljoen exemplaren. Als klap op de vuurpijl scoorde de Duitse megaster Stefan Raab met zijn Una Paloma Blanca Boys in 1999 een nummer 1 hit in alle Duitstalige landen met ‘Una Paloma Blanca’. In 2005 werd een remake van Una Paloma Blanca gebruikt in de Nederlandse bioscoopkraker Vet Hard en in 2008 in de internationale kaskraker ‘The Kiterunner’. Het nummer verscheen wederom in de hitlijsten van verschillende landen. Meer nieuws over George Baker vind je op zijn website.

 Nieuwsgierig geworden? Bekijk de youtube video hier: