De complete line up Festival Alphen d’Huez 2015 bekend!

Zaterdag 5 september is de 5e editie van het unieke muziekfestival Alphen d’Huez, dat gehouden wordt op het Q-Park parkeerterrein naast het NS-station in Alphen aan den Rijn. Inmiddels zijn alle 16 live acts bevestigd. De line up is een uitgebreide mix van rock, pop, blues, soul en ska. Voor ieder wat wils. Festival Alphen d’Huez doneert de opbrengsten aan KWF Kankerbestrijding.

Serious Talents 3FM

Vorig jaar stond The Cool Quest op het Festival, die in dat jaar ook de serious talent van 3FM werd. Dit jaar heeft Festival Alphen d’Huez maar liefst 3 serious talents uitgenodigd. Een van die drie live acts is Sunday Sun (Pop), die eerder dit jaar is uitgeroepen tot 3FM serious talent. Ook spelen Sue the Night (Pop) en The Dirty Denims (Rock/Punk) op Festival Alphen d’Huez 2015, die ook dit jaar door 3FM als Serious Talent zijn uitgeroepen.

Ook Try Acrobatics (Pop), Yellow Grass (americana sound) en Texas Radio (Blues) zijn geen onbekenden voor de doorgewinterde 3FM luisteraars en 3voor12.vpro.nl kenners.

Internationale acts

Internationale act Mark Foggo (Ska) is van de partij. Al jaren staat hij aan de top in de SKA scene en staat hij op grote festivals in heel Europa. Elk optreden met zijn markante verschijning en herkenbare ska tunes staat garant voor een feestje.

Naast Mark Foggo hebben zij ook Andere Koek (Ska punk) geprogrammeerd. Hetzelfde genre en toch totaal verschillend. Andere Koek maakt ook ska, maar gemixt met punk en Nederlandstalige teksten.

3 live acts uit het Groene Hart geprogrammeerd

An Adverse Copy (bluesrock), S.O.U.L. (Soul) en de KINDERBAND (Pop voor kids) zijn onderdeel van de 16 live acts. An Adverse Copy won begin dit jaar The Battle of The Bands georganiseerd door het Popplatform Alphen. S.O.U.L. is ook bekend van deze Battle. De KINDERBAND is komt uit Alphen aan den Rijn en is onder andere bekend van de theatershow Sint in Alphen, dat in het Castellum wordt getoond.

4 grootse tribute bands

Het Festival heeft naast internationale namen, lokale acts en serious talents ook tribute bands aan de line up toegevoegd. The Metallicas (Metallica tribute), A Boy Named Sue (Johnny Cash Tribute), Gunz ’n Rozes (Guns ’n Roses) en Kiss Lickss (KISS Tribute). Alle tributes hebben een naam en faam door de spetterende optredens en fantastische vertolking van de originele bands. Kiss Lickss de tribute band van Kiss gaat zelf helemaal in schmink het podium op en dat belooft dan ook een spetterende show te worden.

Oude bekenden van het festival treden opnieuw op

The Pheromones speelden ook in 2013 op tijdens het festival. En dit jaar zijn ze er weer bij. Door hun show en aanstekelijke songs een perfecte mix tussen de overige 16 acts.

Presentatie en one man show

Het aankondigen van de bands, het welkom heten van het publiek, het entertainen van de aanwezigen, is een taak op zich. Bob Color heeft hier zijn werk van gemaakt. Naast aankondigen, zorgt hij met zijn one man show voor een waar feestje voor het aanwezige publiek. Het concept ‘u vraagt wij draaien’ vult hij moeiteloos aan met ‘zingen’. Bob Color heeft namelijk ook nog eens een prachtige stem.

Al met al heeft Festival Alphen d’Huez een zeer complete line up weten te programmeren. Een line up waar de festivalbezoekers weer veel plezier aan zullen beleven.

Benefiet Festival

Het festival wordt in zijn geheel georganiseerd door vrijwilligers en gesponsord door verschillende (lokale) bedrijven, zoals Nuon Foundation, HypotheekAdviesHuis, Ruwi Woonidee, DVS Data intelligence, BA Solutions, KT Events, Niecar en Hans Overbeek Installatietechniek. De opbrengst van het festival wordt gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding. In de afgelopen vier edities is er totaal bijna 40.000 euro aan KWF gedoneerd.

Tickets kopen

Tickets voor het festival kosten slechts 10,- en zijn via de website of via de voorverkooppunten Alle Hens (Alphen a/d Rijn), Hendrick’s Pub (Alphen a/d Rijn), Under the Bridge (Alphen a/d Rijn), GBI van Beijeren(Alphen a/d Rijn), De Hoek (Koudekerk a/d Rijn), De Dikke Mug (Hazerswoude – Dorp) en RUWI Woonidee (Bodegraven) te koop.