Bas Paardekooper and The Blew Crue op Alphen d’Huez 2014

Bas-PaardekooperOp het festival Alphen d’Huez in Alphen aan den Rijn speelt Bas Paardekooper and The Blew Crue

Biografie

Bas Paardekooper and the Blew Crue werd opgericht in 2007. Frontman Bas Paardekooper (1981) bracht zichzelf , geïnspireerd na het horen van Jimi Hendrix’ “Hey Joe”, op elfjarige leeftijd de beginselen van het gitaarspel bij. Gesteund door zijn ouders ontwikkelde Bas zijn spel en groeide de passie voor het instrument dat inmiddels onlosmakelijk is verbonden met de naam “Bas Paardekooper”.

Inspiratie

Met de muziek van Hendrix als eerste lesmateriaal was het onvermijdelijk dat Bas zich later zou ontplooien tot blues rock gitarist. Het kostte echter nog een aantal jaren en diverse bands voordat hij zich volledig kon richten op het spelen van de muzieksoort die, zoals velen zullen beamen, “hem op het lijf geschreven is”. Stevie Ray Vaughan, Walter Trout en Joe Bonamassa zijn eveneens grote bronnen van inspiratie geweest.

Eigen albums

In 2008 werd zijn eigen band ‘ Bas Paardekoper and The Blew Crew’ geboren. Binnen twee jaar was er al een release van hun eerste officiële album ‘The Blues On My Side’ (2010). Toen kwam de band in een stroomversnelling. Er werd in deze periode zeer veel opgetreden, wat de band alleen maar hechter en strakker maakte en de naam Bas Paardekooper and the Blew Crue in Nederland, grote delen van Duitsland en België en zelfs in Engeland, de Verenigde Staten en Rusland voorgoed op de kaart zette.

Met hun tweede album, getiteld ‘Broken Heart For Sale’ (2012) werd de muzikale lat wederom hoger gelegd: Alle hoeken van de blues rock worden op dit album verkend. De release van ‘Broken Heart For Sale’ vond plaats op 20 december 2012 in een strak gevulde ‘Boerderij’ te Zoetermeer. Een zaal waar de band al regelmatig optrad en waar Bas eerder een persoonlijk hoogtepunt beleefde als “special guest” tijdens een optreden van Walter Trout.

Iedere show vol overgave

Nog steeds is de band minimaal twee keer per week te vinden in hun oefen- en opnamestudio, ongeacht het aantal optredens want zoals zij zelf zeggen: “Er is altijd een nummer dat we nóg beter kunnen spelen met wat oefening, er is altijd een nummer dat nog af moet en er is altijd een nummer dat we nog moeten bedenken”. Maar het liefst zijn Bas Paardekooper and the Blew Crue “on the road” waar ze iedere show nog steeds met evenveel plezier en overgave neerzetten als hun eerste, nu ruim zes jaar geleden. Meer weten? Check de site.

De band bestaat uit:

  • Bas Paardekooper (Gitaar en Zang)
  • André de Bruijn (Basgitaar en zang)
  • Roel van Leeuwen (Drums en zang)
  • Wouter Hoek (Toetsen en Zang)

Nieuwsgierig geworden?