Andere Koek speelt op Festival Alphen d’Huez 2015

Ben je klaar voor iets nieuws? Iets wat je nog niet eerder hebt gehoord en je voeten ongetwijfeld van de vloer krijgt? Het is hard, het is dansbaar en zo Hollands als één koekje bij de koffie: Andere Koek! Zij spelen zaterdag 5 september op Festival Alphen d’Huez 2015.

Ska-punk, Nederlandstalige teksten, koper en een vleugje metal hebben hen in zes jaar gesmeed tot de ultieme beukmachine. In de hoogste versnelling blaast Andere Koek! iedereen van zijn sokken.

In 2007 ontstond op de skatebaan in Delft het lumineuze idee om een ska-band te beginnen. Dit werd snel verwezenlijkt met een energieke frontman, gierende gitaren, een groovende ritmesectie en de onmisbare zwoele blazers. Waar in eerste instantie ska de hoofdmotor was deed al snel punk zijn intrede. Hierna ging het hard, letterlijk en figuurlijk. Het herkenbare geluid werd gevormd en verder verrijkt met reggae en metal. Knalnummers rolden één voor één de lopende band af.

 

Met bijna honderdvijftig optredens in alle uithoeken van het land, en enkele uitstapjes over de grens, is Andere Koek! geëvolueerd tot een sensationele live-band. Een band die je niet alleen moet horen, maar ook moet voelen en beleven. Eenmaal op dreef zijn de acht muzikanten niet te stoppen en krijgen ze alle voetjes van de vloer. Dit is niet onopgemerkt gebleven en de band heeft dan ook op diverse festivals gespeeld en voorprogramma’s verzorgd van onder andere de Bazzookas, Talco, The Upsessions, Voodoo Glow Skulls, The Toasters en Jaya the Cat.

 

Datum en locatie van het Festival

Zaterdag 5 september wordt het muziek festival gehouden. En net als vorig jaar is de locatie van het festival op het Q-Park terrein naast het NS-station van Alphen aan den Rijn.

Online tickets kopen

Nieuw dit jaar is dat de tickets ook online besteld kunnen worden via alphendhuez.nl/tickets

Tickets zijn te koop bij de volgende verkooppunten

Hendrick’s Pub | Prins Hendrikstraat 119, 2405 AJ Alphen aan den Rijn
Under the Bridge | Hooftstraat 165, 2406 GH Alphen aan den Rijn
Alle Hens | Julianastraat 50, 2405 CJ Alphen aan Den Rijn
GBI van Beijeren | Eikenlaan 243, 2404 BP Alphen aan den Rijn
Cafe De Hoek | Dorpsstraat 50, 2396 HC Koudekerk a/d Rijn
Cafe De Dikke Mug | Ambachtsplein 11, 2391 BD Hazerswoude-Dorp

Sponsors

Editie 2015 wordt gesponsord door o.a. Nuon Foundation, BA Solutions, RUWI Woonidee, DVS Data Intelligence, KT Events en NIECAR.

Opbrengst naar KWF Kankerbestrijding

Het festival is een combinatie van een dag goede live acts, een overheerlijke festival sfeer en een mooie opbrengst voor het goede doel.

In de eerdere edities van dit unieke muziekfestival in Alphen aan den Rijn is totaal meer dan 40.000 euro opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Afgelopen editie stond de teller alleen al op: 20.133,28 euro. Dit is ook de uitdaging voor deze editie.