Festival Alphen aan den Rijn genaamd Alphen d’Huez zet meer podia neer in 2013
De derde editie was op 7 september 2013. En niet zoals voorgaande edities in het Kasteel In 2013 was de Julianastraat in Alphen aan den Rijn de plek waar je moest zijn. Een podium bij Swingcafé Querelle èn twee podia bij Biercafé de Natte. Deze editie is in zijn doel gelijk gebleven, maar tegelijkertijd ook volledig veranderd. In de eerste twee edities bestond de organisatie uit 4 mensen, dit was nu gegroeid naar 9.

14 bands, sing-songwriters en 5 DJ’s
Maar liefst 14 bands, singer-songwriters en 5 DJ’s  zorgden voor het muzikale genot. Van 15.00 uur tot 04.00 uur ’s nachts was het feest in de Julianastraat. Een flinke verandering qua omvang. Daarnaast hielpen er nu maar liefst 30 vrijwilligers om de dag en nacht in goede banen te leiden. De aankleding had deze editie een nog grotere rol op het festival.

Sta op tegen kanker
Vanwege de groei en de successen van de eerdere edities, heeft het evenement nu echt een naam. Letterlijk en figuurlijk. Sinds deze editie draagt dit festival de naam ‘KWF Benefiet Festival Alphen d’Huez’. De opbrengsten worden sindsdien direct naar KWF Kankerbestrijding overgemaakt via de website: https://www.staoptegenkanker.nl/Home.
Op dit festival wil je zijn! Voor je medemens en voor jezelf. Hoe geweldig is het om voor het goede doel te feesten?!

Opbrengst bijna verdubbeld. Trots!
Deze editie kwamen er maar liefst 600 betalende bezoekers en zeiden meer dan 20 sponsors hun steun toe. De opbrengst was bijna het dubbele van de voorgaande edities: 9.596,54 euro.
Alphen d’Huez is hiermee in al zijn facetten succesvoller geworden. Misschien daarmee wel hét meest succesvolle muziekfestival van Alphen aan den Rijn.

 

Foto’s en filmpjes 2013 

Klik hier voor het programma van editie 2014